Binler Kadıköy'de demokratik yaşam talebini haykırdı

11.02.2015
Alevi örgütleri ve Eğitim Sen tarafından düzenlenen "Laik Bilimsel Anadilde Eğitim ve Demokratik Yaşam" mitingi için Kadıköy'de bir araya gelen binler demokratik yaşam ve eğitim taleplerini haykırdı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu ile Eğitim Sen tarafından düzenlenen ve HDP, HDK, BHH gibi siyasi parti, platform ve sivil toplum örgütünün de desteklediği, "Laik Bilimsel Anadilde Eğitim ve Demokratik Yaşam" mitingi için binlerce yurttaş Kadıköy'de buluştu.

Mitingin düzenleneceği alana Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin önünden yürüyüşe geçen ve aralarında HDP, HDK bileşenleri, DİSK, KESK, TTB, TMMOB gibi siyasi parti, sendika ve birçok sivil toplum örgütü üyesi binlerce kişiye HDK Eş Sözcüleri Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP İstanbul İl Eş Başkanları Ayşe Erdem ve Cesim Soylu, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, KESK Genel Başkanı Lami Özgen de eşlik etti. Yürüyüş kortejinde "Din dil mezhep kimlik dayatmasına hayır! Eşit ve özgür yurttaşlık", "Yaşasın inançların özgürlüğü halkların kardeşliği" pankartları açıldı.

11.02.2015