HDK-HDP Kadın Meclisi: Kader Ortakkaya Ölümsüzdür!

09.11.2014

AKP hükümeti Kobanê saldırıları başladığı günden beri IŞİD'le olan göbek bağını, dostane ilişkisini arttırarak devam ettirmekte. Sömürge sınırında, Suruç hattı boyunca Kobanê direnişiyle dayanışmak isteyen halklara her fırsatta en ağır şekilde saldıran AKP hükümeti, bugün de bu militarist tavrından vazgeçmemiştir.

Kobanê saldırılarının 53. gününde IŞİD vahşetine dikkat çekmek isteyen Özgür Sanatçılar Topluluğu, dün (6 Kasım 2014 tarihinde) Kobanê sınırında direnişi büyütmek için insan zinciri eylemi gerçekleştirdi. Yapılan eylemle sanatçılar ve halklar, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bugüne kadar yapmaya çalıştığı Kobanê'yi Türkiye'nin devrimci-demokratik direniş hattından ayırmaya çalışan zihniyetini bir kez daha boşa düşürmeyi, Kobanê'nin biz olduğunu anlatmayı amaçladılar. Bugüne kadar Kobanê ile ilgili yapılan destek eylemlerinde olduğu gibi, AKP'nin ve kolluk güçlerinin tepkisi, her zamanki gibi IŞİD'le desteğe devam etmek, var olan demokratik tepkiyi olanca şiddetiyle bastırmak oldu. Dün yapılan eyleme 53 gündür yaptığı gibi gaz bombalarıyla saldıran devlet, aynı zamanda gerçek mermi kullanarak 25 gündür enternasyonal dayanışmayla insanlık mücadelesi için Kobanê sınırında nöbet tutan, TÖP-G üyesi, Marmara Yüksek Lisans öğrencisi 28 yaşındaki Kader Ortakkaya'yı katletti.

AKP hükümeti bugüne kadar sınırda, Saada Darwish ve Şua Huseyin El Ubeyt isimli iki sivil kadını aynı sömürgeci zihniyetle katletmişti. Ve yine aynı mantıkla bizatihi TSK sınır karakollarında Rojavalı kadınlara tecavüz ederek, onlarca genci de katletti. 6-7 Ekim'de sokakları dört bir koldan yarattığı provokasyonlarla kana bulayan hükümet, IŞİD ile olan dostane ilişkisini ve devam eden katliamcı zihniyetini bir kez daha gözler önüne serdi. IŞİD'e karşı yapılan barışçıl bir insan zincirine dahi tahammül edemedi.

Bizler HDK-HDP Kadın Meclisi olarak, Kader Ortakkaya'nın katilinin AKP olduğunu bir kez daha deklare ediyoruz. AKP yürüttüğü sömürgeci politikalarla Rojava'da yarattığı IŞİD'in politikalarını Türkiye'de de uygulamaya devam etmektedir. Kader'in katliamıyla IŞİD'in AKP, AKP'nin de IŞİD olduğu bir kez gün yüzüne çıkmıştır. Bizler, bir kez daha AKP'nin cinsiyetçi, militarist ve katliamcı politikalarını teşhir ederek 54 gündür Kobanê sınırında direnen kadınları selamlıyoruz.

"Her devrim küçük bir kıvılcımla başlar. Ve vardır her namlunun ucunda bir yaşam ateşi. Böyle büyük düşler de yolculuklarla başlar. Ve serüvenciler düşer bu yollara." diyerek direnen Kader Ortakkaya'nın anısı önünde saygıyla eğiliyor, Kader'in mücadelesi bizim mücadelemizdir diyoruz!

Bijî berxwadana Kobanê!
Kader Ortakkaya ölümsüzdür!
Yaşasın Enternasyonal Dayanışmamız!

HDK-HDP Kadın Meclisi

7 Kasım 2014