HDK İzmir Kadın Meclisi, Şengal ve Gazze'ye yönelik katliamlara tepki gösterdi

15.08.2014
HDK İzmir Kadın Meclisi, IŞİD'in Şengal'e ve İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamlarına tepki göstermek için Kıbrıs Şehitleri Caddesi Sevinç Pastanesi önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya çok sayıda kadın katıldı.

Kadınlar adına açıklamayı HDK İzmir Kadın Meclisi üyesi Çilem Didar Bulugil okudu. Geçen yüzyılda olduğu gibi bu yüzyılda da insanların yaşamak için dağlara çıkıp, mağaralara saklandıklarını hatırlatan Didar, Kerbala'yı andıran zulümün Êzidî halkına uygulandığını belirtti. Kadınların kaçırılıp cariye yapıldığını yineleyen Didar, "Daha iki hafta önce kadınlara sünnet olmayı şart koşan bu eli kanlı erkek çetesi şimdi kadınları direkt kaçırarak kendilerinin kölesi yapıyor. İnsan olanın kanını donduran bu gelişme karşısında ülkeler ve uluslar arası yardım örgütleri de susmuş durumda. Êzidîler ve kadınlar yalnız değildir. Hepimi Êzidîyiz hepimiz kadınız" diye belirtti.

Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi düzenleyen kadınlar, ilerleyen günlerde kadınlarla dayanışmak için İzmir'in farklı bölgelerinde stand açacaklarını kaydetti.

15.08.2014