HDK'den DİSK mitingine destek

18.02.2015
DİSK 48'inci yıldönümü vesilesiyle Kocaeli Perşembe Pazarı'nda Türkiye ve Kürdistan illerinden gelen işçilerin katılımıyla "Direnİşçi" şiarı ile miting düzenlendi. HDP Bitlis Milletvekili Hüsametin Zenderlioğlu, KESK Genel Sekreteri Lami Özgen, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'nun yanısıra binlerce işçinin ailesi ile katıldığı mitingde, "Metalde grev kazanacak", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" ve "Emeğe saygı insana saygı" pankartları açılırken, sık sık "Dünya yerinden oynar işçiler birlik olsa", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" ve "Fabrikalar MESS'e mezar olacak" sloganları atıldı. Saygı duruşu ile başlayan mitingde yapılan açılış konuşmasının ardından DİSK Genel Sekreteri Kani Beko söz aldı.

İşçi düşmanlarının DİSK'i ezmek istediğini. DİSK'in ise gücünü daima işçiden aldığını ifade eden Beko, "Türkiye'nin dört bir yanındaki 'Direnİşçi' çadırlarımızda arkadaşlarımız kar demeden kış demeden direniyorlar. Sendikalı olmak istedikleri için, anayasal haklarını kullandıkları için işten atılan, çeşitli bedeller ödeyen ve mücadele eden yiğit kardeşlerimizi selamlıyorum" dedi.

Bugün işçi sınıfının zorlu bir mücadele sürecinin içinde olduğunu, Türkiye'de her 100 işçiden sadece 10'nun sendikalı olduğunu belirten Beko, "AKP iktidarı dünyanın hiçbir yerinde olmayan baraj sistemi ile işçi sınıfının en temel haklarını yok sayıyor. grevleri yasaklıyor. 12 Eylül darbecilerinin mirasına sahip çıkıyor" dedi. AKP tarafından hazırlanan İç Güvenlik paketinin adı konulmamış bir sıkıyönetim yasası olduğunu da belirten Beko, "Bu yasa ile birlikte direniş çadırlarındaki işçi kardeşlerimiz makul şüpheli olacak. Bu yasa ile grev yaptığımız için, direniş yaptığımız için, hakkımızı arayıp sorduğumuz için 'şüpheli' olacağız. bu nedenle iç güvenlik yasasına karşı mücadele etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Beko'nun konuşmasının ardından HDP Bitlis Milletvekili Hüsametin Zenderlioğlu, KESK Genel Sekreteri Lami Özgen, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Güney Kubilay işçileri selamladı. Selamla ve yapılan konuşmaların ardından miting sanatçı Yasemin Göksu'nun verdiği konserle son buldu.

16.02.2015