Kadınlar Ankara'da 25 Kasım etkinlikleri kapsamında buluştu

23.11.2014

Ankara'da aralarında KESK, DİSK, HDK Kadın Meclisi ve çeşitli kadın örgütlerinin bulunduğu bini aşkın kadın, 25 Kasım etkinlikleri kapsamında Ankara Toroslar Sokağı'nda bir araya geldi. Burada uzun süre çalınan müzikler eşliğinde halay çeken kadınlar, daha sonra kortej halinde alkış ve zılgıtlarla Kolej Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Kolej Meydanı'na varan kadınlar, burada Kürtçe ve Türkçe birer basın açıklaması yaptı. Türkçe açıklamayı yapan KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, dünyanın her yerinde kadına dönük şiddeti lanetlemek için sokağa çıktıklarını belirtti.

Üzüntü değil, öfke ve isyanlarını sokaklara taşıyacaklarını belirten Köse, "Kader gelecek gözlerimizin önüne. İsimsiz milyonlarca kadın. Ve aynı anda sözleşmişcesine Arin oluvereceğiz. Kobanê'deki kadın özgürlük savaşçıları ile özdeşleşeceğiz" dedi. Dünyadaki bütün kadınlarla buluşacaklarını vurgulayan Köse, savaşın şiddetine özgürlük için gövdesini siper ederken bile gülümseyen kadın yüzünde buluşacaklarını söyledi.

Açıklamaların ardından MKM Viranşehir Kadın grubu Ax û Av sahne aldı. Kadınlar uzun süre grubun erebaneler ile sunduğu müzik dinletisi eşliğinde halaylar çekti. Eylem sloganlarla sona erdi.

23.11.2014