Samsun'da taşeron sistem tartışıldı

11.02.2015

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Türk-İş'e bağlı sendikalarla birlikte "Birleş örgütlen taşeron yaşama diren" başlıklı panel düzenledi. Türk-iş Eğitim Salonu'nda düzenlenen panele konuşmacı olarak Tez Koop-İş Genel Eğitim Danışmanı Volkan Yaraşır katıldı.

Belediye-İş Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit'in konuşmasıyla başlayan panelde söz alan Yaraşır, sunumunda taşeron çalışma sisteminin tarihsel arka planına dikkat çekti, sermayedarların işçi sınıfa yönelik saldırılarının taşeronla yeni bir boyut kazandığını söyledi.

Yaraşır taşeron çalıştırmanın esas olarak göçmen işçiler üzerinden yürütüldüğünü, işçi sınıfının birliğinin sağlanması için demokrasi sorununun temel bir gündem olarak algılanmasından geçtiğini belirtti. Sorunları ortak olan sanayi işçileri ile taşeron işçilerinin sınıf bilincinin gelişmesi gerektiğini kaydeden Yaraşır, "Hangi iş yeri olursa olsun, bu bilinçle mücadele eden taşeron işçilerin mücadelesi, sermaye karşısında mutlak kazanımla sonuçlanacaktır" dedi.

Kürtlerin, Batıya zorunlu göçünün ardından hızla işçileştirildiklerini ve sermayenin en ağır sömürüsüyle karşı karşıya kaldığını belirten Yaraşır, işçi sınıfı mücadelesiyle Kürt halk hareketinin buluşmasının önemli olanaklar yaratacağını belirtti.

11.02.2015