Antep Düğün Katliamı’nda Dava Bitti, Fakat Adalet Sağlanmadı!

20.08.2020

20 Ağustos 2016’da Antep’te düzenlenen bir düğüne, IŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonucunda 40’ı çocuk 56 kişi hayatını kaybetmişti. Antep’te düğüne yapılan bu saldırı 5 Haziran Amed, 20 Temmuz Suruç Katliamı ve 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın devamı, cezasızlık politikasının bir sonucudur.

Katliamdan Türkiye halklarını, çocuklarımızı koruyamayan devlet, katliam davasını “güvenlik” gerekçesi ile ailelerden ve davayı takip eden avukatlardan kaçırmaya çalışmış, Kayseri’ye taşımıştır. Tüm katliam davalarında izlenen yol izlenmiş göstermelik sanıklar ile yargılama sürmüş ve cezalar verilmiştir. Uzun süre gizli ve erişilmez tutulan soruşturma sürecinin başından davanın sonuçlanmasına kadar maddi gereceğe ulaşmak için yapılan hukuki talepler mahkeme tarafından yeterince dikkate alınmamıştır.

Antep Düğün Katliamı davasında da tıpkı Suruç ve Ankara katliam davalarında olduğu gibi katliama göz yumanlar, önlem almayanlar ve İŞİD’e destek olanlar ortaya çıkarılmamıştır. Türkiye hapishanelerinde binlerce hasta tutsak tahliye olmadığı halde İŞİD hücre evinde yakalanan ve Antep Düğün Katliam davasında yargılanan bir İŞİD’li sağlık durumundan ötürü tahliye edilmiştir.

Cezasızlık ve sanıkları kollama politikası ile gerçek sorumluların ortaya çıkmaması için verilen çaba Antep Düğün Katliamı davasında adalet talebinin halen devam ettiğinin göstergesidir.

Katliam failleri yargılanmalı, göz yuman, önlem almayan herkes yargı önüne çıkarılmalıdır.

Adalet talebini sahiplendiğimizi belirtiyor, yitirdiklerimizi bir kez daha saygı ile anıyoruz.

Antep Düğün Katliamı İçin Adalet Herkes İçin Adalet!

HDK Adalet Komisyonu