Diyanet Nefreti Büyütüyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cuma hutbesinde evlenmeden aynı evde yaşamanın ve eşcinselliğin hastalıkların sebebi olduğunu söyledi. Cuma hutbesinde yaptığı açıklamalarla  LGBTİ+ ları hedef alan sözlerine karşı dayanışmayı büyütüyoruz. Bizler yaşamı savunuyoruz,  yaşamın kendisi olan LGBTİ+ları.

Nefreti körükleyen bu tutuma karşı tüm insan hakları savunucularını söz söylemeye, LGBTİ+ hareketiyle dayanışmaya çağırıyoruz. İnsanlık dışı olduğu kadar, bilim dışı da olan  bu türden açıklamalarına son vermesini tekrar yineliyoruz. Bu açıklamalarınız sizleri kurtaramayacaktır. Katledilen LGBTİ+lardan sorumlusunuz! Tehlikeli olan sizin zihniyetiniz, hastalık olan saçtığınız nefret ve ayrımcılık yüklü ideolojik virüslerle yaşamı çalınanlar.

Kendinizden olmayanlara karşı düşmanlığınızla barışmayacağız! Toplumsal özgürlük ve barışı yükseltmeye devam ediyoruz. Ayrıştırıcı, ötekileştirici politikalarınıza karşı örgütleniyor, yeni yaşamı rengarenk kuruyoruz. Homofobiye ve  transfobiye karşı susmayacağız! Nefret söylemlerinizle kadın düşmanlığını ve homofobiyi yeniden üretmenizi kabul etmiyoruz. Gökkuşağının altında herkese yer var.

 

NEFRETE İNAT YAŞASIN HAYAT!

HDK YÜRÜTME KURULU