"Geri Adım Attırmak Bizim Elimizde"

15.09.2020

HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu’nun da aralarında olduğu 17 kişinin tutuklandığı, Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ni hedef alan siyasi soykırım operasyonunu teşhir etmek için HDK Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi. HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SKM MYK Üyesi Ezgi Bahçeci’nin yanı sıra bileşen kurumların temsilcileri toplantıya katıldı. Ayrıca HDK bileşeni olmayan EHP, EMEP, DAF, Öğrenci Kolektifleri gibi yapılar da toplantıda yer aldı.

BİRLİKTE MÜCADELE

Çeşitli kurumların bir araya gelerek tutuklamalara karşı birlikte mücadele çağrısı yaptığı basın toplantısında konuşan HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu, “12 Eylül zihniyeti bugün de devam ediyor. Arkadaşlarımız bu iktidarın yaptığı şeyleri teşhir etmiştir. Tüm bunlar baskı ve gözaltı olarak geri dönüyor.” ifadelerine yer verdi. İktidarın haksız ve hukuksuz tutumuna dikkat çeken İdil Uğurlu, “Siz değil misiniz kız çocuklarını taciz eden kişileri ödüllendiren, emekçilerin sömürülmesinin önünü açan? Bunu her gün sokaklarda teşhir ediyoruz. AKP-MHP faşist bloğunu geri püskürteceğiz. Geri adım attırmak bizim elimizde” vurgusunda bulundu.

“MÜCADELEYİ BÜYÜTMEK BOYNUMUZUN BORCU”

HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu’nun ardından söz alan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Demokratik siyaset ve ortak mücadele Kürtlerin, ezilenlerin, mazlumların, kadınların, emekçilerin ortak mücadelesini hedef alan bir operasyonla karşı karşıyayız. Bunu durdurmanın tek yolu da ortak mücadeledir.” sözleriyle ortak mücadeleye dikkat çekti. HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar’ın sözlerini tamamlamasının ardından konuşan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ise, “Özgür tutsaklara sözümüz, bu faşizmi tarihin çöplüğüne göndereceğiz. Birleşik mücadeleyi büyütmek boynumuzun borcu. Partimiz bu konuda kendi üzerine düşen sorumluluğu oynamaya, amasız, fakatsız yer almaya, bayrak açmaya devam edecek” dedi. 

Basın toplantısına Sosyalist Kadın Meclisleri adına katılan Ezgi Bahçeci de tutuklamaların kadın mücadelesine dönük bir saldırı olduğunu belirterek “Birleşik kadın hareketinin öznesi olarak erkek egemenliğine karşı, kadın dayanışması ile duracağız. Kadınlara bu mücadeleyi büyütmeye, her alanda sokakta, mahkemede birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

HABER - Basın Komisyonu