Gözaltılar İçin Çağlayan Adliyesi’nde Basın Açıklaması

11.09.2020

HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu ve SKM MYK üyesi Çiçek Otlu’nun da aralarında bulunduğu 17 kişi emniyette geçirdikleri gözaltı sürecinin ardından bugün Çağlayan Adliyesi’ne getirildi. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM)’nin çağrısıyla adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen açıklamaya SKM, ESP, HDK ve HDP’nin yanı sıra çeşitli kurumlardan da katılım sağlandı.

‘BİZ KAZANACAĞIZ’

Gözaltındaki 17 kişinin adliyeye getirilmesi beklenirken yapılan açıklama “Gözaltılar Serbest Bırakılsın, Bize Gücünüz Yetmez, Biz Kazanacağız” yazılı pankartın arkasında gerçekleştirildi. Açıklama sırasında “Komplolar Sökmedi Sökmeyecek” sloganı öne çıktı. İlk sözü alan HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu konuşmasında; “Saraydan bir emir verilir, bizim arkadaşlarımız gözaltına alınır. İtirafçı bulunur arkadaşlarımız ölüme mahkum edilir. Biz buradan bir kez daha söylüyoruz, bütün baskıcı politikalarınıza rağmen örgütlenmeye, demokrasiyi, barışı dile getirmeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi. İdil Uğurlu’nun ardından SKM Sözcüsü Deniz Aktaş, SGDF üyesi Nazlı Yöyler ve HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin de konuşmalarıyla açıklama sona erdi.

MAHKEMEYE SEVKEDİLDİLER

Sloganlar ve alkışlar eşliğinde yapılan basın açıklamasının ardından gözaltındaki 17 kişinin savcılık ifadesi için Çağlayan Adliyesi’ne getirilmesi öğle saatlerini buldu. Gözaltılar adliyede bekletilirken parti ve kurum temsilcilerinin de dışardaki bekleyişi devam etti. Savcılık tarafından ifadeleri alınmayan 17 kişi emniyetteki ifadeleri göz önüne alınarak tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

HABER - Basın Komisyonu