HDK’den Servet Turgut’un ailesine taziye ziyareti

12.10.2020

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü İdil Uğurlu’nun da aralarında bulunduğu heyet, Van’ın Çatak ilçesinde helikopterden atılan ve tedavi gördüğü hastanede 30 Eylül’de yaşamını yitiren Servet Turgut için ailesi tarafından Mersin’de kurulan taziyeyi ziyaret etti. HDK heyetinde Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcu Gül, Halkların Köprüsü Derneği temsilcisi Yusuf Kart ve Kaldıraç Dergisi temsilcisi Hakan Dilmec de yer aldı. 
 
OSMAN ŞİBAN’IN SAĞLIK DURUMU 
 
HDK heyeti, ilk olarak helikopterden atılan ve hafıza kaybı yaşayan Osman Şiban’ı ziyaret ederek, sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Koronavirüs nedeniyle kısıtlı sayıda ziyaretçi kabul eden Osman Şiban’ı ziyaret eden HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
 
Heyet ardından Akdeniz ilçesinde bulunan Hal Mahallesi’nde Servet Turgut için kurulan taziyeye ziyarette bulundu. Burada konuşan HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, Servet Turgut ve Osman Şiban’a yaşatılanların 1990’lı yıllarda halka yaşatıldığını ve bununla insanların köylerinden zorla göç ettirildiğini söyledi. Köylülerin helikopterden atılmasının “vahşet ve işkence” olduğunu söyleyen Uğurlu, “Bu dünyanın neresinde olursa olsun insanlık suçudur. İnsanlığa karşı işlenen bu tür suçlara karşı yan yana ve omuz omuza olmamız gerekiyor. Nerede olursak olalım, mücadeleye ses vermek gerekiyor. Turgut ve Şiban’a yapılan bu işkenceyi biz kendimize yapılmış sayıyoruz” diye konuştu.
 
‘İŞKENCEYLE TERBİYE’
 
Köylüleri helikopterden atanların dünya kamuoyu önünde teşhir olduklarını dile getiren Uğurlu, “Artık bunu saklayamazlar. Helikopterden insanları diri diri attıklarını saklayamazlar. Bizleri işkence sisteminden geçirip terbiye etmeye çalışıyorlar. Biz buna biat etmeyeceğiz. Buna karşı cevabımız daha fazla örgütlenmek ve daha fazla mücadele etmek olacaktır. Bu faşizmi hepimiz beraber yırtacağız. Bu topraklara barışı, adaleti, özgürlüğü getireceğiz. Herkesin kendi köyünde özgürce yaşayabileceği özgür yaşamı kuracağız. Bundan korktukları için bu kadar saldırıyorlar” dedi.

(MERSİN/MA)