Şenoğlu: Tecride karşı Newroz alanlarına akalım

HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, toplumun tüm kesimlerinin tecrit altında olduğunu belirterek, buna karşı Newroz kutlamalarına katılmaya çağırdı. 

Bu yıl “Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim” şiarıyla gerçekleştirilecek Newroz kutlamalarının İstanbul’daki adresi Yenikapı Meydanı olacak. 20 Mart saat 11.00’de yapılacak Newroz’a çağrı yapan HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, tecridin kırılması için herkesi Newroz alanlarına davet etti. 

 

NEWROZ'UN ÖNEMİ 

Şenoğlu, Kürt halkının büyük saldırılar altında olduğu bir dönemde 2021 Newroz’un önemine dikkat çekti. İşçi sınıfının, emek demokrasi güçlerinin, bu coğrafyanın ezilenlerin ve adalet isteyen herkesin Kürt halkıyla omuz omuza mücadeleyi ortaklaştırması ve demokrasinin sesini yükseltmesi gerektiğine işaret eden Şenoğlu, “Newroz tarihsel geçmişi bakımından çok önemli bir gün. Bu yılki Newroz daha kritik bir önemdedir. Bunun temel nedeni Newroz’un içeriğinde, anlamında saklı olan taleplerdir. Bu talepler, Türkiye'de en çok baskı altına alınan, yok sayılan halkların değerleridir. Bu değerler faşist iktidar tarafından yok edilmek isteniyor” dedi. 

 

TECRİDİN KIRILMASI

“Kürt halkının varlığına karşı açık bir tehdit var” diyen Şenoğlu, “Bu tehdidin sadece Türkiye boyutu yok. Bu tehdit bütün bir Kürdistan coğrafyasının dört parçasına yayıldı. Bir savaş dayatması ve yok etme politikası var. HDP'li belediyelere kayyım atandı, milletvekilleri tutuklandı. HDP, kapatılmaya çalışılıyor. Başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye'deki demokrasi ve özgürlük güçlerinin varlığına dönük bir saldırı var. Bunu tarif eden şey ise tecrit. Bu saldırılar, tecrit rejiminin sonuçlarıdır. Türkiye’deki işçiler, emekçiler, demokrasi ve özgürlük güçleri, ezilenler, topyekun tecrit altında. Hep birlikte tecrit politikasının kırmamız gerekiyor.  Tecridin kırılması için bu yıl ki Newroz, ‘Newroz’u ateşiyle direnelim özgürleşelim’ diye ilan edildi. Bu tarihsel anlama, tarihsel öneme ve Newroz’a çok uygun bir şiar.  En çok ihtiyacımız olan şey tecridin kırılmasıdır.  Tecridi kıran bir irade ortaya çıkarmamız gerekiyor.  Adalet ihtiyacı var bu ihtiyaç sağlansın” diye konuştu. 

 

BARIŞ İÇİN NEWROZ’A

Newroz için pandemi tedbirlerinin alındığının altını çizen Şenoğlu, “Newroz’un ateşine, direnişine ihtiyacımız var. Biz bunu sağlamak istiyoruz. Türkiye’deki karanlığın önünü açabilecek şey Newroz’dur. Biz inanıyoruz ki bu zorba rejime karşı Türkiye’nin ve Kürdistan’ın bütün halkları Newroz alanlarında karşılık verecektir. Newroz’da tüm halkların, ezilenlerin, işçilerin, emekçilerin ve adalet isteyen herkesin kendi gücünü açığa çıkarmak istiyoruz. Biz tüm halkları, bu gücü ortaya çıkarmaya, demokrasiyi, özgürlüğü ve barışı kazanmaya Newroz alanlarına davet ediyoruz. Yenikapı’da, halklar, ezilenler, işçiler, emek ve demokrasi güçleri olarak bir araya gelelim. Yenikapı’dan barış mesajımız tüm Türkiye’ye ulaşsın. Tecridi kırmak için Newroz alanlarında akın edelim" çağrısında bulundu.

 

Via/ Mezopotamya Ajansı